Добиена Повелба за БРАТСТВО од ИО Мија Станимировиќ

 
На прославата по повод 55 години постоење на извиднички одред “Димитар Влахов“ односно 55 години извидничко движење во Велес, која се одржа на 19 април оваа година, членот на старешинството на нашиот братски одред “Мија Станимировќ“ од Ниш, Република Србија, г-дин Саша Марјановиќ во името на старешинството на неговиот одред, на нашиот одред му додели “Повелба на БРАТСТВО“ за десет години успешна соработка на полето на воспитувањето и обрзованието на младите луѓе во духот на основните принципи и методи на извидничкото движење. Воедно г-нот Марјановиќ се осврна и на почестоците на нашата многу добра одредска соработка.

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.