Девети сениорски средби на извидниците од Западен Балкан

Во периодот од 17-19.2.2023 год. во комплексот Негорски Бањи, се организираа деветите брѓански (сениорски) средби на извидниците од Западен Балкан на кој што домаќин беше Сојуз на извидници на Македонија. На овие средби учество земаа делегации од извидничките сојузи на Хрватска, Македонија, Србија, Црна гора и Босна Херцеговина.

На оваа тридневна средба за учесниците се орагнизираа повеќе тематски панели на кој се разговарше за: создавање на заеднички тим за обука, извидничка лига и систем на заеднички проектни активности и размена на информации помеѓу националните сојузи. Како најдобри начини
на продолжување на соработката е креирање на заедничк проекти. Покрај ова имаше презентација на 13 Смотра на СИМ, извидничките кампови во Буљарица и Струга и извидничкиот центар во Охрид.

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.