Дебата – форум со млади “Младите во акција“

Извидничкиот одред „ Димитар Влахов“го реализира проектот “Младите во акција“ , проект на  ЦИВИКА МОБИЛИТАС  АД ХОК Грантови .Имено младите на средбата која се оддржа на 1 ноември , покрај информациите за  извидничкото движење во Велес и Македонија имаа можност да се стекнат со вештини за тимска работа, насочат кон правилен избор на професијата со цел да бидат поконкурентни на пазарот на труд на локално ниво.  Младите имаа можност преку вежби во група да се стекнат со нови вештини за планирање на заеднички активности за промена во заедницата. Со правилен избор на својата професија и изнаоѓање на работа младите ќе имаат можност да останат во својот дом и воедно се спречат миграциите на млади од Велес и Чашка.3

2  4

6Дебатата на млади е дел од проектните активности , а  паралелно се спроведуваат  Б2Б средби на стопанственици  од Велес и Чашка.

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.