Да сте вечни !

Да знаеш да љубиш, значи и да постоиш, зошто љубовта е смисла  на нашето постоење. А оваа заедница е изградена токму на тој најсигурен темел – ЉУБОВТА. И како што рече Бог, ако бракот е заедница за вечноста, тогаш овој ден е почеток на таа вечност….а тој ден беше 12 јуни кога што нашиот драг брат извидник Дејан Ѓоргиев, долгогодишен извидник во нашиот одред, стапи во брак со неговата доживотна сопатничка Милена. Ние сите членови на извидничкиот одред “Димитар Влахов“ од Велес, им посакуваме да се вечни и да се благословени и да следува многу голема рожба.

Да сте вечни !

Да знаеш да љубиш, значи и да постоиш, зошто љубовта е смисла  на нашето постоење. А оваа заедница е изградена токму на тој најсигурен темел – ЉУБОВТА. И како што рече Бог, ако бракот е заедница за вечноста, тогаш овој ден е почеток на таа вечност….а тој ден беше 7 февруари кога што нашиот драг брат извидник Саша Марјановиќ- Сале, од нашиот братски одред “Мија Станимировиќ“ од Ниш, Република Србија, стапи во брак со неговата доживотна сопатничка Марија. Ние сите членови на извидничкиот одред “Димитар Влахов“ од Велес, Македонија им посакуваме да се вечни и да се благословени и да следува многу голема рожба.

(more…)

Да сте вечни . . .

Да знаеш да љубиш, значи и да постоиш, зошто љубовта е смисла  на нашето постоење. А оваа заедница е изградена токму на тој најсигурен темел – ЉУБОВТА. И како што рече Бог, ако бракот е заедница за вечноста,  тогаш овој ден е почеток на таа вечност….а тој ден беше 29 мај кога што нашиот долгогодишен извидник Александар Љутков – БУБИ, стапи во брак со неговата доживотна сопатничка Гордана……. Ние сите членови на извидничкиот одред “Димитар Влахов“ им посакуваме да се вечни и да се благословени и да следува многу голема рожба.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

(more…)

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.