Да сте вечни !!!

Да знаеш да љубиш, значи и да постоиш, зошто љубовта е смисла  на нашето постоење. А оваа заедница е изградена токму на тој најсигурен темел – ЉУБОВТА. И како што рече Бог, ако бракот е заедница за вечноста, тогаш овој ден е почеток на таа вечност….а тој ден беше 11 октомври кога што нашиот драг брат извидник Димитар Јорданов, долгогодишен извидник во нашиот одред, стапи во брак со неговата доживотна сопатничка Анита. Ние сите членови на извидничкиот одред “Димитар Влахов“ од Велес, им посакувам е да се вечни и да се благословени и да следува многу голема рожба.dimo2

dimo3

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.