Давање на свечен Завет

Извидничкиот одред “Димитар Влахов“ Велес во перидот на 6.4.2019 год. (сабота) во извидничкиот центар “Голозинци“ во истоименото место во Општина Чашка, во рамките на едукативниот камп “Една идеја, еден сон, една цел! организираше и свечено давање на Завет.

На овој настан 28 извидници од извидничкиот одред “Димитар Влахов“ – Велес, извидничкиот
одред “Еквинокс“ – Штип и иницијативата на млади за формирање на одред од Чашка го дадоа својот свечен Завет.

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.