Трет гумен чамец за велешките извидници

images_Foto_2013_prvdel_camecИзвидничкиот одред “Димитар Влахов“ – Велес, остварувајки ги  своите програмските активности предвидени со годишната програма за работа на одредот за 2016 година и подговувајќи се за учеството на  18 Вардарска регата “Гемиџии“ 2016, набави нов гумен чамец  кој што треба да изврши промена во програмата за работа на одредот, односно следење на потребите на младите. Инаку чамецот кој е набавен е со носивост од 680 килиграми,  четири коморен,  опремен со  целосна пропратна опрема за него опслужување. Има можност за превоз на осум лица. Со набавените три  гумени чамци извидничкиот одред “Димитар Влахов“ – Велес во иднина планира да формира три  поречански посади, а со тоа и да реализира активности на вода.

Еден коментар

  1. alal da vi e, sekogas ste bile odred sto najveke raboti i dobiva !!!

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.