Гостување на К1 телевизија по повод Светскиот ден на извидништвото

K1TV2По повод Светскиот ден на извидништвото, старешината на извидничкиот одред “Димитар Влахов“ – Велес, м-р Ангелче Гушев на 22.2.2017 год. (среда) беше гостин во програмата на К1 телевизија.
Во рамките на 2

5 минутниот разговор беше разговарано на следните теми:
– 22 Февруари – Светскиот ден на скуатизмот
– Учество на пeттата средба на извидници сениори во Шибеник
– Планинарски патеки и нивно финасирање од страна на Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот во РМ
– Активности организари со други одреди
– Мегународни активности на одредот
– Средби на извидници – Велес 2017 и организирање на Купот на извидничко пријателство на кој што ќе земат учество извиднички патроли од поранешна ЈУ кој треба да се одржи во септември 2017
– Актовности наменети за локална средина – Општина Велес и Општина Чашка
– Активности на вода и создавње на поречански патроли во рамките на одредот
– Учество во работата во Советот на млади на Велес
– Проектни активности на извидничкиот одред “Димитар Влахов“ – Велес со странски невладини организации
– Приоритети на извидничкиот одред “Димитар Влахов“ – Велес
– Заинтересираноста на младите за извидништвото
– Извидничкиот центар Голозинци и се што рапсолага овој центар?
– Соработувате со братскиот одред Мија Станимировиќ од Ниш и како се случи оваа соработка
– Понатамошни планирани активности на одредот и начини на зачленување во одредот.
Со учеството на старешината на одредот на оваа утринска програма гледачита на повардарскиот регион имаа можност во целост да се запознаат со активностите на одредот како најстара младинска организација во Република Македонија.

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.