Во Велес ќе се отвори Младински центар

На покана на Општина Велес, на 29.1.2020 год. (среда) извидниците на нашиот одред, Иван Гушев и Тино Ангелов  присуствуваа на презентацијата на отварањето на Младински центар во Велес кои со финансиска поддршка од Владата, преку Агенцијата за млади и спорт од денес официјално започна проектот за отворање на Младински центар во Велес.

Отворањето и работата на Младинскиот центар  беа во фокусот на првата работна средба во Велес  на која присуствуваа градоначалникот Аце Коцевски со претставници на Владата, Агенцијата за млади и спорт и Сојузот за младинска работа.

На денешната средба во Општина Велес присуствуваа и претставници на граѓанскиот сектор и медиумите, како и претставници на младите од градот.

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.