Волонтеризам !

Европскиот Волонтерски Сревис (European Voluntary Service EVS) е проект во кои учествуваат волонтерски организации од цела Европа. EVS овоможува да младите луѓе од 18 до 30 години како волонтери да работат на некој проекти и да поминат од 6 до 12 месеци во некоја европска земја. За волонтерите е обезбеден буџет за сместување, исхрана, осигурување, патни трошоци, курс за изучување на јазикот во земјта каде престојува и џепарлак.

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.