Велешките извиднички учесници на акцијата “Извидниците за својот град“ во Скопје

На 12.11.2023 год. (недела) по повод 13 ноември – Денот на ослободувањето на Скопје  во организација на извидничкиот одред “Браќа Миладиновци“ од Скопје се организираше еднодневната извидничка акција “Извидниците за својот град“.

На оваа извидничка акција учество зема и извидничкиот одред “Димитар Влахов“ со една патрола во состав: Анѓела Митрева, Мартина Димовска, Емануела Теовска, Мелани Трајковска, Леона Цветковска , Катерина Гушева предводени од одредскиот началник Иван Гушев.

На оваа извидничка манифестација извидниците се натпреваруваа во следните активност: семафор, куглање, откривање на предизвик, тестови од повеќе области и квиз натпревари.

Женската патрола на велешкиот одред “Амигоси“ во конкуренција на дваесет екипи го освои петтото место.

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.