Велешките извидници учесници во четврто извидничко коло во Св.Николе

18926221_1742435365772893_370444080_oВо периодот од 19-21 мај 2017 извидниците од извидничкиот одред “Димитар Влахов”- Велес зема учество во четвртот извидничко коло кое се одржа во село Орел (Св.Николе) кое беше во организација  од страна на Сојуз на извидници на Македонија. Овој настан беше организиран од извидничкиот одред “Гоце Делчев” од Св.Николе и на овој настан земаа учество повеќе од 20 патроли кој се натпреваруваа во областа на прва помош. Велешките извидници земаа учество со патролата “Чичко Верап“ во која учествуваа: Теодор Ѓорѓиев, Мартин Голчев, Благој Ѓорѓиев, Трајче Темелковски

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.