Велешките извидници учесници на Државниот извиднички ориентационен натпревар во Крива Паланка

Сојузот на извидници на Македонија традиционално секоја година го организира
националното натпреварување во извиднички вештини и ориентација, настан кој
се организира од поставувањето на самите корени на организацијата. ДИОН е
местото каде најдобрите и највештите ги докажуваат нивните способности, ги
надминуваат поставените успеси, се едуцираат и го зајакнуваат својот тим. Тоа е
место каде се раѓаат нови пријателства и се градат уникатни, инспиративни и
единствени извиднички моменти.

Оваа година ДИОН се организираше традиционално по дваесет и девети пат. Оваа
година натпреварувањето се оддржа во Општина Крива Паланка, со
Извидничкиот Одред Наум Наумовски Борче номиниран како одред – домаќин.
Овогодинешниот ДИОН ќе се оддржи од 06 – 08.10.2023.

Извидничкиот одред “Димитар Влахов“ од Велес на овој ДИОН зема учество со една патрола.

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.