Велешките извидници трети на 49от “Чика Драги“ во Ниш

о периодот од 11-13 мај 2024 год. петнаесет извидници од извидничкиот одред “Димитар Влахов“ – Велес земаа учество на традиционалниот извиднички 49ти ориентационен повеќебој “Чика Драги“ во Ниш во организација на нашиот братски извиднички одред “Мија Станимировиќ“.

На овој повеќебој учество земаа 100 извидници од Србија и Македонија.

На овој повеќебој нашата одредска екипа “Шаторки“ го освои третото место.

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.