Велешките извидници трети на ноќна ориентација

Дванаесет извидници или три патроли на извидничкиот одред “Димитар Влахов“ – Велес во периодот од 20-22.9.2019 год. земаа учество на акцијата која беше насловена како “Се плашите ли од темнината“ во организација на извидничкиот одред “Методи Митевски-Брицо“ од Скопје. Целта на ова натпреварување беше ноќна ориентација и топографија. Натпреварите се одржаа во атарот на селото Говрлево-Водно во близина на Скопје.

Првата патрола именувана како “Внуците на Баба рога“ на извидничкиот одред “Димитар Влахов“ во категоријата извидници го освои третото место. Останатите две патроли “Крвав појас“ и “Трајче дрварчето“ на нашиот одред беа пониско пласирани во рамките на категоријата извидници. На ова ноќно натпреварување земаа 12 патроли од Република Македонија.

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.