Велешките извидници учесници на акцијата “Извидниците за својот град 2018“

Извидничкиот одред “Димитар Влахов“ – Велес, на покана на извидничкиот одред “Браќа Миладиновци“ од Скопје , на 17.11.2018 год. (сабота), по повод Денот на ослободување на град Скопје, со осум извидници или две патроли земаа учество на традиционалната акција “Извидниците за својот град 2018 “. На оваа извидничка акција извидниците се натпреваруваа во голем број на извиднички дисциплини, а на истата учество земаа повеќ од триесетина патроли од Скопје, Велес, Штип, Кичево и Куманово. Велешките извидници во двете категории на истражувачи и извидници го освоија четвртото место.

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.