Велешките извидници први по повод празникот на град Скопје

medalИзвидничкиот одред “Димитар Влахов“ – Велес, на покана на извидничкиот одред “Браќа Миладиновци“ од Скопје , на 15.11.2014 год. (сабота), по повод Денот на ослободување на град Скопје, со петнаест извидници или три патроли од помлади извидници зема учество на традиционалната акција “Извидниците за својот град“. На оваа извидничка акција извидниците се натпреваруваа во голем број на извиднички дисциплини, а на истата учество земаа триесетина патроли на развигорци и помлади извидници. Велешките извидници во рамките на натпреварувачккиот дел во категоријата помлади извидници го освоија првото, второто и петтото место. По освојувањето на второто место на Државниот извиднички ориентационен натпревар, ова е нов успех на Велешките извидници, со што се докажува квалитетната работа на членовите на извидничкиот одред “ Димитар Влахов“- Велес.

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.