Велешките извидници – пошумуваа !!!

На 08.12.2018 год.(сабота) членови на извидничкиот одред “Димитар Влахов“, земаа учество на еколошко-граѓанска акција за пошумување организирана  од страна на Општина Велес која ќе се реализираше на на локалитетот Вршник  и тоа на површина од 3 хектари, со засадување на 5.500 садници од багрем.

На акцијата земаа учество: вработените во Општина Велес, јавните претпријатија  и други општински институции, Здружението “Акцијаш” и други здруженија на граѓани.

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.