Велешките извидници на летовање во Буљарица

Извидниците на извидничкиот одред “Димитар Влахов“ – Велес, Благој Ѓорѓиев, Кире Харалампиев, Стефан Рогужаров и Иван Гушев во
периодот од 13-22.7.2019 год. се наоѓаат на наградно летување во извидничкиот камп на ИПО “Јадран“ во Буљарица, Црна гора.

Ова наградно летовање извидниците од велес го стекнаа со освоеното првото место во категоријата истражуважи-ровери на 46 “Меморијал Марко Граорковски“ во организација на ИПО “Јадран“ – Скопје, кој се одржа од 19 до 21.4.2019 год. во Катлановска Брезица. Споименатите извидници беа членови на Патрола “Чичко Врап“.Типот на натпреварите на овој меморијал беше – традиционалната ориентација и учество земаа повеќе од 250 извидниците од Скопје, Велес, Кичево, Охрид, Св.Николе, Прилеп, Битола и гости од Ниш и Белград, Република Србија.

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.