Велешкиот извидник Давид Темелковски учесник на меѓународен камп во Германија

Во организација на Сојуз на извидници на Македонија,  дваесет извидници од Македонија  учествуваат на интернационалниот камп со извидници од Франција и Германија .  Кампот се организира во периодот од  7 до 15 август оваа година и тоа во извидничкиот центар Вестерное во близина на Франкфурт.

Се работи за тринационален камп со извидници Македонија, Франција и Германија и кампот е наречен  – “здраво/hallo/sallut“. Камот ќе понуди осум дена исполнети со забава, дружење,  извиднички активности и размена на култури.  Во рамките на македонскиот континент е и Давид Темелковски член на извиднички одред “Димитар Влахов“ – Велес

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.