Ангелче Гушев избран за член на Управниот одбор на извидничкиот центар во Охрид

На конкурсот за избор на членови на управно тело на Извиднички центар Охрид, се пријавија осум извидници од осум извиднички одреди. Мегу кандидатите беше и старешината на ИО “Димитар Влахов“, м-р Ангелче Гушев.

Согласно направената евалуација на кандидатите, старешинството на 8мата седница на старешинството на СИМ го одбра управното тело на ИЦО во состав:
Ангелче Гушев
Александар Кекич
Зоран Шиљковски
Јане Илијески
Миќо Стојановски
Согласно правилникот на телото, по службена должност како членови на телото ќе бидат и директорот на ИЦО и член на старешинството.

Мандатот на управното тело е во времетраење од три години од денот на донесување на одлуката.

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.