Акција за Европа

Фондацијата институт отворено општество Македонија (ФИООМ), Македонскиот центар за европско образование (МЦЕО) и Младинскиот образовен форум (МОФ), на 7 мај 2009 год. (четврток) организираа дебата на тема „Македонија и Европската унија“. Дебатата се одржа во големата салата на Општина Велес. На овој настан се одржаа две дебати и една информативна сесија со следниот тек:

– Воведни обраќање:
Г-дин Горан Петров, Градоначалник на општина Велес
„Планови за приближување на општината  до ЕУ“

– Н.Е. Г-дин , Dariusz Carol Bachura, Амбасадор на Република Полска
„Кои се придобивките за локалната самоуправа од европската интеграција?“

– Лидија Димовска, МЦЕО –  „Улогата на локалната самоуправа во процесот на пристапување на Р.М во ЕУ„
 
– Информативна сесија
 „Сé што сакавте да знаете за ЕУ, а немавте кого да прашате“

– Дебата, Младински образовен форум
„Иднината на Македонија во ЕУ“– младинска перспектива

 
На овој настан учество земаа дванесет извидници од нашиот одред.
 
                

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.