Магијата на извидништвото

 

pokraj_logorski_ogan.jpg       pokraj_logorski_ogan1.jpg

 

. . . покрај логорски оган
Извидничка карактеристика ни е палењето на оган. Оганот ни е симбол на живеењето и движењето. Моментите поминати покрај логорски оган заедно со своите пријатели остануваат засекогаш.

 

na_djalibori.jpg   na_djalibori1.jpg

 

. . . на Џамбори или Мут
Џамбори (Jamboree) или Мут (Moot) се средби на извидниците од целиот Свет. На четири години на различен континент се собирааме ние извидниците, а со тоа ги запознаваме другите култури и обичаи. Го откриваме светот пошироко од училницата, учиме искуства од другите и ги пренесуваме на други. Пред се Џамбори е забава со интерсни дејства.

 

pri_diganje_na_zname.jpg     pri_diganje_na_zname1.jpg

 

. . . при дигање на знаме
За извидникот кои го подига знамето на извидничка активност е голема чест. Тоа се стекнува со несебичност и доброволна помош кон другите. При тоа сите ја носиме извидничката униформа и ја пееме извидничката химна.

 

<<< Претходна