Без Категорија

Локален Aкционен План за Млади 2020 -2022

Извидничкиот одред “Димитар Влахов“ реализирајќи го проектот “Младите носители на промените“ го креираше усогласен со Стратегијата за млади, Локалниот Акционен План за млади за Општина Чашка. Локалнниот акционен план за млади на Општина Чашка е за период 2020 до 2022 година и истата опфаќа: младинско информирање, младинско учество, локална младинска работа – вработување и образование (формално и неформаплно), квалитет на ...

Повеќе »

67 години – извиднички одред “Димитар Влахов“

Во далечната 1948 година со Законот за предвојничка обука во рамките на Гимназијата “Кочо Рацин” во Велес започнуваат да се формираат првите одделенија кои што работат активности слични на нашите, извидничките. Тие одделенија се до 1952 година работат како неформални групи за да на денешен ден 8 септември во учебната 1952 / 1953 година од тие одделенија се формира извидничкиот ...

Повеќе »

Креативен камп за работа со млади и за млади

Извидничкиот одред “Димитар Влахов“ Велес во перидот од 14 до 16.6.2019 год. во извидничкиот центар “Голозинци“ во истоименото место во Општина Чашка, го реализираше третиот едукативен камп во рамките на проектот “Една идеја, еден сон, една цел! “. На овој камп педесете учесници млади од Велес, Чашка, Битола и Прилеп преставени преку извидничкиот одред “Димитар Влахов“, извидничкиот одред “Феникс“, извидничкиот ...

Повеќе »

Учество на 44 Меморијал “Чика Драги“ во Ниш

Извидничкиот одред “Димитар Влахов“ – Велес на покана на извидничкиот одред “Мија Станимировиќ од Ниш, Република Србија во периодот од 10 до 12 мај 2019 година со осум извидници – зема учество на “44 Меморијал Чика Драги“. Овој меморијал претставува еден од нај старите и нај посетен извиднички собир на извидници во Република Србија. На оваа манифестациија учество земаа повеќе ...

Повеќе »

Извиднички леб

Леб кои може да го имаме во секој момент доколку имаме услови и ги имаме следните потребни состојки: 250 г интегрално брашно 250 г бело брашно 1 прашок за печиво (10 г) 1 лажица мед 2 лажички сол 3 лажици маслиново масло 300 мл млака вода Извидничкиот леб се подготвува на слениот начин со следната постапка: ја загреваме рерната на ...

Повеќе »