Магијата на извидништвото

 

patrolna_sredba.jpg   patrolna_sredba1.jpg

. . . на патролна средба

 Патролната средба е редовна седмична средба на патролата со својот водач. Таму ние извидниците се здобиваме со извиднички знаења, играме, пееме, а во сето тоа ни помаѓа вадачот, кој пред се е наш другар.

 

na_izlet.jpg   na_izlet1.jpg
 
. . . на излет
Извидничкото движење е цврсто поврзано со природата, затоа одиме на излети каде се забавуваме и се дружиме со природата.
 
zabava_so_prijatelite.jpg   zabava_so_prijatelite1.jpg
 
. . . забава со пријателите
Во извидничкото движење ние стекнуваме големи пријателства. Извидничкиот начин на живеење ни овозможува да запознаеме и голем број на пријатели од целиот свет кои што долго, долго траe.