Папата Јован Павле II за извидништвото

Извидништвото помага во надминување на искушенијата на себичност и рамнодушност. Тоа не води кон развој на отворени односи кон другите во заедницата….. Бидете верни на богатата традиција на извидничкото движење, кое што бара зачувување на смисолот за праведност во дијалогот, верност и братство во меѓучовечките односи …… Овој животен стил може да биде ваш придонес кон ширењето на правото пријателство помеѓу жителите на Европа, ваш вреден придонес кон животот на заедницата…. 
 
Папа Јован Павле II

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.