XXXII Средби на извидници Велес 2017 – VII коло на извидничка лига на СИМ

izvidnicka ligaПочитувани извидници, извидничкиот одред “Димитар Влахов” од Велес започнувајќи да го одбележува 65 годишното постоење на одредот во Велес и Република Македонија, Ве поканува на јубилејните традиционалните 32-ри Средби на извидници Голозинци – Велес 2017. Во периодот од 1975 до 2017 година, успевaме да организираме триесет и две Средби на извидници, а кои што последните седумнаесет беа од меѓународен карактер. Овие 32ри Средби ги организираме повторно на тема … ориентацијата и топографија, сигнализација … игра како метод на работа во традиционалниот скаутизам …. значи дојдете да се дружиме, играме и забавуваме.

Елаборат: Elaborat-za-32-sredbi-na-izvidnici_sreden

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>