Подготовки за РИОН 2010

images_Foto_2010_vtordel_golozinci 1

Подготоките за РИОН 2010 (Републички Извиднички Ориентационен Натпревар)  се реализираа во извидничкиот центар “Голозинци“, во пероодот од 1 до 3 октомври.Патролите “Брзи Води” ,  “Стереотипови” и “Незнам” во рамките на овој тридневнен  излет ја реализираа програмата која што беше наменет за  подготовки за овогодинешниот РИОН 2010. Во текот на трите дена се реализираше и се помина конструирана стаза со  со ...

Повеќе »

Камп на приателство Вучје – Лесковац 2010

images_Foto_2010_vtordel_grupna_leskovac

Седумте дена на кампот на приaтелство Вучје 2010 поминаа во забава и другарување. Како учесници беа застапени извидници од одредите “Браќа Миладиновци”, “Јадран”, “М.М. Брицо”, “П.С.И.О”- од Скопје “Крсте Јон”- Струга “Димитар Влахов”- Велес, додека од Србија учествуваа извидници од одредите “Краљ Петар Први”- Ниш, локалниот одред од Мирошевце и како домаќини извидници од одредот “Никола Скобаљиќ” од Вучје. Овој ...

Повеќе »

Извиднички камп за помлади извидници во Лесковац

images_sliki_odredski amblem

Од 23 до 30 август 2010 год. во обалста Вуик, Лескпвац – Р.Србија ке се одржи извиднички камп на кои ке учествуваат извидници од Р.Македонија, Р.Србија и Р.Бугарија. Контингентот на Р.Македонија ке брои 15 помлади извидници од 11 до 14 години. Во рамките на контингетот од 15 помлади извидници од Македонија се и Елиф Шакирова,  Лилјана Јошевска и Бојан Миклош ...

Повеќе »

Инструкторска школа – Кањижа 2010

images_Foto_2010_vtordel_kotence

На покана на Сојузот на извидници на Војводина, членот на извидничкиот одред “Димитар Влахов“ од Велес, Благој Ѓорчевски замина на Инструкторска школа – основен степен. Инструкторската школа ќе се организира во Кањижа, Република Србија во периодот од 22 до 30 август оваа година. На оваа школа споменатиот извидник е единствен преставник од Република Македонија. На школата учество ке земат педесетина ...

Повеќе »

Државните прваци на летовање во Охрид

images_nasa5_rion

Победничката патрола во машка конкуренција на Републичкиот Извиднички Ориентационен Натпревар (РИОН – Св.Николе 2009), патролата на извидничкиот одред “Димитар Влахов“ од Велес во состав Благој Ѓоревски, Тоше Василевски, Виктор Таневски и Ангелче Димков во периодот од 1 до 10 август ја искористија наградата стекната по повод првото место на РИОН 2009 – бесплатно летовање во Извидничкиот центар во Охрид.  Старешинството ...

Повеќе »