Нашето одредско учество на 60 години – Мија !!!

Извидничкиот одред “Димитар Влахов“ од Велес, по повод прославата на 60 години постоење на нашиот братски извиднички одред “Мија Станимировиќ“ од Ниш – Република Србија, зема учество со одредска делегација во состав: Влатко Влахчев, Златко Ристов, Ангел Радевски и Димитар Јорданов. Прославата со која се одбележи 60 роденденот на најстариот извиднички одред во Ниш се состоеше од два дела и ...

Повеќе »

Младински приоритети во Велес

Во Фондацијата за локален развој и демократија “Фокус“ на 31.10.2012 год. (среда) се одржа работилница за утврдување на младинските приоритети за годишната програма за млади и спорт на Општина Велес за 2013 година. Приоритетите кои беа утврдени  и почиват  врз Стратегијата за млади која што ја има донесено Советот нас Општина Велес . Од големиот број на предлози треба да ...

Повеќе »

Добиена Благодарница од Вардарската регата

Извршниот одбор на здружението “Вардарска регата“ од Велес , на извиднички одред “Димитар Влахов“ му додели Благодарница за особено залагање и личен придонес во организирањето на манифестацијата “Вардарска регата Гемиџии 2012“.  Во оваа прилика Старешинството на извидничкиот одред “Димитар Влахов“ – Велес, изразува голема благодарност до здружението “Вардарска регата“ за искажаната доверба во организирањето на програмскиот дел на овогодинешната регата. ...

Повеќе »

Државата не е виновна за тешките метали во Велес !

Одбиена е жалбата на општина Велес и Зелената коалиција пред скопска Апелација. Сега велешани со ревизија пред Врховен суд ќе докажуваат зошто сметаат дека државата е одговорна за три децениското загадување на Велес од Топилницата. Градоначалникот и Зелената коалиција рекоа дека не се откажуваат да ја докажат вистината туку ќе продолжат пред македонското судство да ја бараат правдата за велешани ...

Повеќе »

Вонредно Собрание на СИМ

Во Дом на Градежници во Скопје (Голема сала), на 28.10.2012 год.(недела) со почеток 12 часот се одржа вонредно Собрание на Сојуз на извидници на Македонија. Како и секое Собрание и ова имаше процедурален дел со отварање на Собранието, воведен збор и избор на работни тела на Собранието (работно претседателство, статутарна комисија, верификациона комисијаи изборна комисија. На Собранието учествуваа 26 делегати ...

Повеќе »