Помош во средување на локалитетот – манастир Св.Илија

По повод голем верски празник Илинден,во манастирот Св.Илија,кои се наоѓа на југозападната страна на истоимената стара планина над Велес, се одржа акција за средување и подготовка на локалитетот за дочек на верниците кои ќе пристигнат по повод празникот на големиот светец. На оваа работна акција која се одржа на 22.7.2013 год. (понеделник) учевствуваа граѓани од Велес, а  учество земаа и ...

Повеќе »

XXVIII Средби на извидници Извор – Велес 2013

Во рамките на прослвата 60 години од постоењето на извиднички одред “Димитар Влахов“ – Велес и денот на државноста на Република Македонија, старешинството на одредот на својата редовна седница одржана на 23.7.2013 год. (вторник) донесе одлука за организирање на XXVIII Средби на извидници. Средбите ќе се одржат во периодот од  7-9.9.2013 год. (сабота – понеделник)  на терените на село Извор ...

Повеќе »

Велешките извидници на 11 Смотра на СИМ

Членови на извидничкиот одред “Димитар Влахов“ – Велес земаа учество на  11-та интернационална смотра на извидници што од 20 до 28 јули ќе се одржи во село Скребатно, Охридско. Организатор е Сојузот на извидници на Македонија. Смотрата се одржува под мотото „Засекогаш млади“. Настанот е под покровителство на претседателот Ѓорге Иванов, началникот на Генералштабот на АРМ генерал Горанчо Котески и ...

Повеќе »

Работна средба во УНДП

УНДП го објави повикот за проекти  наменети за  Младинското социјално претприемништво во рамките на програмата за поддршка: Младите како агенти за развој на заедницата.  Со овој проект се обезбедуваат средства за поддршка на партнерства помеѓу граѓанските организации кои работат со млади луѓе, локални самоуправи и приватниот сектор за создавање на социјални претпријатија во насока на успешна испорака на социјални услуги ...

Повеќе »

Помагаме во Општина Чашка

Агенцијата за млади и спорт донираше пинг понг табли, сетови и пинг понг топчиња за Општина Чашка. Општината зафаќа површина од 825 км² и се вбројува меѓу трите најголеми општини во Македонија со вкупно 42 населени места во кои живеат 7673 жители(според Попис на населението, домаќинствата и становите во Македонија од 2002 година). Односно на возраст од 5 до 14 ...

Повеќе »