Промотивна средба на Мировен корпус

images_Foto_2012_prvdel_pclogo

Мировниот корпус-Македонија на 5 април 2013 год. (петок) во салата на Општина Велес  организираше  Регионална промотивна средба на која што се разговараше за: мисијата, целите и проектите на Мировниот корпус во Македонија, потоа беше преставена програмата, преставување на соработниците. На оваа средба беше презентирана и апликацијата за конкурирање. Од страна на извидничкиот одред “Димитар Влахов“ беше присутен старешината на одредот ...

Повеќе »

Свечена академија 60 години ИО “Димитар Влахов“ – Велес

images_Foto_2013_prvdel_bina

Најстариот извиднички одред во Македонија, ,,Димитар Влахов,, од Велес на 30.3.2013 година  (сабота) во салата Бели Мугри го одбележа јубилејот 60 години од постоењето и работата. На  свечената академија многу гости, тоа беше ретка можност да се соберат, сегашните и некогашните извидници, младоста и ветераните на извидништвото не само од Велес, туку и од цела Македонија. Навраќање на спомените, на ...

Повеќе »

Кој се беше награден по повод 60 години извидништво во Велес

images_Foto_2013_prvdel_torta

Во рамките на прославата по повод 60 години извидништво во Велес кое се одржа на 30.3.2013 год. во Велес во слата Бели мугри според Правилникот за признанија и награди со признанија се стекнаа следните извидници, извиднички единици, институции, спонзори, донатори и пријатели на организацијата. Во продолжение ги преставуваме сите добитници:

Повеќе »

Обраќање на Старешината по повод 60 години извидништво во Велес

images_Foto_2013_prvdel_gule3

Почитувани извидници браќа и сестри скаути, почитувани пријатели, почитувани родители, драги гости.Се навршија шеесет години од формирањето на извидничкиот одред “Димитар Влахов“, се создадоа седум носечки генерации на нашиот одред. Денес не сакам да ја евоцирам и раскажувам историјата на одредот … историјата ја запишавме во монографијата “Извидништвото во Велес  1953 – 2003 и филмот Извидништвото во Велес… денес сакам ...

Повеќе »

Свечена академија – 60 години ИО “Димитар Влахов“ – Велес

images_Foto_2012_vtor_del_60 godini logo

                                                               Почитувани сограѓани, почитувани извидници, браќа и сестри скаути ширум Република Македонија, ми причинува чест и големо задоволство да Ве поканам на Свечената академија на извиднички одред “Димитар Влахов“ – Велес. Акедемијата е во знак на 60 годишното постоење на одредот, а истата ќе се одржи во салата “Бели мугри“ во Велес  на 30.3.2013 год. (сабота) со почеток во ...

Повеќе »