Велешките извидници – пошумуваа !!!

На 08.12.2018 год.(сабота) членови на извидничкиот одред “Димитар Влахов“, земаа учество на еколошко-граѓанска акција за пошумување организирана  од страна на Општина Велес која ќе се реализираше на на локалитетот Вршник  и тоа на површина од 3 хектари, со засадување на 5.500 садници од багрем. На акцијата земаа учество: вработените во Општина Велес, јавните претпријатија  и други општински институции, Здружението “Акцијаш” ...

Повеќе »

Прослава по повод 17 Ноември – Светски ден на еколошките движења

На 19.11.2018 год. (понеделник) на покана на ООУ “Блаже Конески“ – Велес, извидниците од извидничкиот одред “Димитар Влахов“ Мартин Голчев, Иван Гушев, Давид Темелковски и Катерина Гушева учествуваа на манифестацијата по повод 17 ноември – Денот на еколошкото движење. На оваа манифестација на ООУ “Блаже Конески“ му беше доделено и “Зеленото знаме“ во знак на еколошките активности кои се превземаат ...

Повеќе »

Велешките извидници учесници на акцијата “Извидниците за својот град 2018“

Извидничкиот одред “Димитар Влахов“ – Велес, на покана на извидничкиот одред “Браќа Миладиновци“ од Скопје , на 17.11.2018 год. (сабота), по повод Денот на ослободување на град Скопје, со осум извидници или две патроли земаа учество на традиционалната акција “Извидниците за својот град 2018 “. На оваа извидничка акција извидниците се натпреваруваа во голем број на извиднички дисциплини, а на ...

Повеќе »

Старешината на велешките извидници член на “Пријатели на извидниците во Европа- FOSE“

Во рамките на Европската Младинска Академија која што се одржува во Скопје од 30.10 до 4.11.2018 година, Европската скаутска фондација (EСФ) и Европскиот скаутски регион – WOSM, на 2.11.2018 год. (петок) во хотелот Континентал орагнизираа презентациија на реализирани проекти кои се поддржани од Пријатели на Скаутизмот во Европа (FOSE) која што се дел од фондацијата. На оваа презентација старешината на ...

Повеќе »

Претседателот Иванов додели признание на македонските извидници

На 31.10.2018 год. (среда) дванаесет извидници од извидничкиот одред “Димитар Влахов“ – Велес земаа учество на отварањето на 11 Скаутска Младинска Академија која што во наредните  четири дена се одржува во Скопје во хотелот Континентал, а домаќин е Сојузот на извидници на Македонија. На овој голем европски настан учествуваат делегации од 40 европски држави, а присутни се повеќе од 250 ...

Повеќе »