Извидниците од Велес опремени со современ гумен чамец

images_Foto_2013_prvdel_camec

Извидничкиот одред “Димитар Влахов“ – Велес, остварувајки ги  програмските активности предвидени со проектот кој е финасиран во рамките на Програмата Messengers of Peace, набави гумен чамец кој што треба да изврши промена во програмата за работа на одредот, односно следење на потребите на младите. Оваа опрема исто така ке биде вклучена за потребите на општинскиот бренд кои го спроведува здружението ...

Повеќе »

Велешките извидници на 38 ИОВ “Чика Драги“ во Ниш

images_Foto_2013_prvdel_mija stanimirovic

Братскиот одред на велешката извидничка организација, извидничкиот одред “Мија Станимировиќ“ од Ниш, Република Србија, во периодот од 17-19.5.2013 год. во близина на Ниш, во Кнез село, го организираше 38 извиднинички ориентационен иповеќебој – меријал “Чика Драги 2013“. На овој меморијал учество земаа 28 екипи во категорија на помлади извидници и извидници.Во рамките на меморијалот за сите учесници покрај класичнат програма ...

Повеќе »

Честит Велигден

images_Foto_2013_prvdel_veligden_regata

                                                   Членовите на извидничкиот одред “Димитар Влахов“ од Велес на сите извидници од православна вероисповед, на сите наши пријатели и на сите наши одредски поддржувачи им ги честита престојните Велигденски празници со желба за мир и благосостојба.                                                                                      Честит Велигден – Христос воскресе ! Старешина на ИО Димитар Влахов – Велеспроф. Ангелче Гушев

Повеќе »

40 Меморијал “Марко Граорковски“

images_Foto_2013_prvdel_jadran

280 извидници натпреварувачи и 50 тина гости во периодот од  19 – 21.04.2013 учествуваа во традиционалниот 40 по ред извиднички меморијал „Марко Граорковски„  кој и годинава се одржуваше во извидничкиот дом во Катлановска Брезица во организација на ИПО “Јадран“ од Скопје. На овој меморијал учество зема следните извиднички одреди: ОИ 24 Новембар – Бар Црна гора,  ПСИО, ИО Гоце Делчев ...

Повеќе »

Примопредавање на функцијата Градоначалник на Велес

images_Foto_2013_prvdel_cadi

На покана на веќе стариот Градоначалник на Општина Велес, г-дин Горан Петров делагација на извидничкиот одред “Димитар Влахов“ составена од Ангелче Гушев и Тоше Василевски, зема учество на примопредавањето на функцијата Градоначалник. Превземањето на функцијата Градоначалник на Велес од страна на м-р Славчо Чадиев се одржа на 19.4.2013 год.(петок) во големата сала на Општина Велес. За нас извидниците од Велес ...

Повеќе »