Волонтер на Мировниот корпус ќе работи во велешкиот извиднички одред

На 18 и 19.11.2019 год. , Богдан Маневски член на извиднички одред “Димитар Влахов“ од Велес зема учество на дводневната конференција организирана од страна на Мировниот корпус. Ова учество е поврзано со добивањето на волонтер кои што ќе работи во извиднички одред “Димитар Влахов“ и ОО на Црвен крст од Велес. Средбата се одржа во ТЦЦ Гранд Плаза во Скопје ...

Повеќе »

Велешките извидници први по повод празникот на град Скопје

Извидничкиот одред “Димитар Влахов“ – Велес, на покана на извидничкиот одред “Браќа Миладиновци“ од Скопје , на 16.11.2019 год. (сабота), по повод Денот на ослободување на град Скопје, со шестнаесет извидници или четири патроли земаа учество на традиционалната акција “Извидниците за својот град “. На оваа извидничка акција извидниците се натпреваруваа во голем број на извиднички дисциплини, а на истата ...

Повеќе »

Тренинг за брендинг и комуникација

Сојуз на извидници на Македонија организираше тренинг во период од 08-10 Ноември 2019 година во извидничкиот Центар Охрид на тема “Тренинг за брендинг и комуникација“кој е дел од проектот за младинско изразување “Из Види“ и е поддржан од Европската Унија и Младински образовен форум (МОФ). Од извиднички одред “Димитар Влахов“ од Велес учество зема Александар Перковски.Тренингот им овозможи на учесниците ...

Повеќе »

Учество на 44те Ноемвриски средби на извидници во Бања Лука

Во периодот од 8 до 10 ноември , на покана на извидничкиот одред “22 Април“ од Бања Лука, Република Српска – Босна и Херцеговина беа организирани 44 Ноемвриски средби на извидници – Бања Лука 2019. На овие 44 Ноемвриски средби на извидници чество зема Богдан Маневски член на нашиот одред, извидничкиот одред “Димитар Влахов“ – Велес. Средбите беа посетени од ...

Повеќе »

Учество на ДИОН 2019 во Св.Николе

Пет извидници од извидничкиот одред “Димитар Влахов“ од Велес во периодот од 10 до 13.10.2019 во село Орел, Свети Николе учествуваа на Државниот извиднички ориентационен натпревар – ДИОН, во организација на Сојуз на извидници на Македонија.

Повеќе »