Добиена Благодарница за Вардарска регата “Гемиџии 2013“

images_Foto_2013_prvdel_blagodarnica

Извршниот одбор на здружението Вардарска регата “Гемиџии“ додели Благодарница на извидничкиот одред “Димитар Влахов“ од Велес за посебен придонес во орагнизирањето на Вардарската регата “Гемиџии 2013“. Извидничкиот одред “Димитар Влахов“ од Велес како организација во целост се вклучи со десет извидници во планирањето и реализирањето на овогодинештата регата. Извидниците од Велес беа задолжени за сместување и исхраната на сите учесници ...

Повеќе »

“Поблиску до природата“ – саем на здрава храна

images_Foto_2013_prvdel_bogomila

ООУ Петар Поп Арсов од с. Богомила и општина Чашка и оваа година го организираат саемот на храна “Поблиску до природата“ кој  се одржа на 15 ти септември 2013 год. (недела) во село Богомила. Како манифестација Саемот на храна се одржува традиционално секоја година почнувајќи од 2007 година во село Богомила, во 2008 во село Извор, 2009 година во село ...

Повеќе »

Работна средба во АППТРМ

images_Foto_2013_prvdel_logo_turizam

На  12.09.2013 год . (четврток) во просториите  на  АППТРМ –  Агенцијата  за  Промоција и Подршка  на  Туризмот на Македонија   во Скопје  се  одржа    консултативен  состанок со  сите   предлагачи  на  “ Предлог  – планинарските  патеки“.  На состанокот  се разгледуваше начинот   на  аплицирање   на   објавениот оглас  за   јавни набавки. На овој  координативен состанок беше присутно  и стучно  лице  од  Агенцијата  кое ги ...

Повеќе »

Завршија XXVIII Средби на извидници

images_Foto_2013_prvdel_sredbi2

Извидничкиот одред “Димитар Влахов“ од Велес по дваесет и осми пат ги организираше  традиционални средби на извидници. Средбите беа од меѓународен  карактер и се одржаа во периодот од 7 до 9 септември во атарот  на село Извор, Општина Чашка. Извидниците се натпреваруваа во областа на  топографија и ориентацијата во непознат  терен, сигнализација, прва помош  исхрана во природа. Овие Средби беа ...

Повеќе »

ПРЕС за 28 Средби на извидници

images_Foto_2013_prvdel_izvidnici

Извидниците од Македонија и од поранешните ЈУ републики ќе се натпреваруваат во извидничките дисциплини топографија, орјентација во непознат терен, исхрана во природа, сигнализација и прва помош. Овојпат организаторот, извидничкиот одред „Димитар Влахов“, го избра селото Извор како место на натпреварувањето што годинава го организира по 28-ми пат. Таму ќе биде подигнат извидничкиот логор. Сеуште трае пријавувањето на учесниците на годинешното ...

Повеќе »