Велешките извидници ја населија “Фениксија“

Четворица извидници или една патрола на на извидничкиот одред “Димитар Влахов“ – Велес во периодот од 3-5.5.2019 год. земаа учество на акцијата која беше насловена како “Експедиција населување на Фениксија“ во организација на извидничкиот одред “Феникс“ од Прилеп. Патролата ја сочинуваа Трајче Темелковски, Благој Ѓорѓиев, Кире Харалампиев и Сара Нунеска. Оваа акција извидниците од Прилеп ја организираа трет пат по ...

Повеќе »

116 години од Солунските атентати

На 30.4.2019 год.(вторник) , делегација на извиднички одред “Димитар Влахов“ заедно со поединци, делегации, Градоначалникот на Велес, претставници на Општина Велес, општинската организација на Сојузот на борците, здруженијата на граѓани, јавните инситуции и ученици од основните и средни училишта од Општина Велес, денес, пред паметникот на Гемиџиите оддадоа почит кон саможртвата на младите Македонци, кои пред 116 години во Солун ...

Повеќе »

ЛОКАЛНИ КООРДИНАТОРИ во Општина Чашка

Територијата на Општина Чашка е на површина од 825 км 2 на која се наоѓаат 42 населени места и тоа : Чашка, Војница, Раковец, Дреново, Отиштино, Бањица, Бусилци, Голозинци, Горно Врановци, Мелница, Лисиче , Ново Село, Крива Круша, Крајници, Еловец, Витанци, Горно Јаболчиште , Долно Јаболчиште, Извор , Долно Врановци, Оморани, Мартолци, Владиловци, Крнино, Попадија , Поменово, Степанци, Смиловци , ...

Повеќе »

Велешките извидници први на 46 Меморијал “Марко Граорковски“

Во Катлановска Брезица во организација на извидничко поречанскиот одред “Јадран“ од Скопје од 19 до 21.4.2019 год. се одржа 46 Меморијал Марко Граорковски“. Овoj меморијал ги опфаќаше следните категории на членство: извидници (12-15 години), истражувачи-ровери (16-24 години). Учесници на Меморијалот “Марко Граорковски“ беа повеќе од 250 извидниците од Скопје, Велес, Кичево, Охрид, Св.Николе, Прилеп, Битола и гости од Ниш и ...

Повеќе »

Обука за јакнење на организациските капацитети

Извидничкиот одред “Димитар Влахов“ – Велес како корисник на грант во рамките на програмата “Правна помош и поддршка за зајакнување на капацитетите за застапување и одржливост на граѓански организации“ со двајца претставници од одредот учествуваше на обука за јакнење на организациски капацитети. На обуката која што се одржа од 16 до 19 април 2019 во Хотел Тино – Св. Стефан ...

Повеќе »