Елаборат за XXXI Средби на извидници – Велес 2016

Почитувани извидници, извидничкиот одред “Димитар Влахов” од Велес по повод  8ми септември – Денот на државноста на Република Македонија и  почеток на  одбележувањето на 65 годишното постоење на одредот во  Велес и Република Македонија, Ве поканува на  традиционалните 31те Средби на извидници Голозинци – Велес 2016. Во периодот од 1975 до 2016 година, успевaме да организираме триесет Средби на извидници, ...

Повеќе »

Учество на регионален форум на Цивика мобилитас

На покана на Цивика мобилитас членовите на извидничкиот одред “Димитар Влахов“ – Велес, Благој Ѓорѓиев, Кире Харалампиев и Мартин Голчев учествуваа на регионалниот форум за вардарскиот и североисточниот регион на Македонија, кој се се одржа на 14 јули 2016 год., (четврток), во Градската библиотека “ Гоце Делчев“ при Домот на културата „Крсте Мисирков“во Свети Николе. Форумите на Цивика мобилитас овозможуваат простор ...

Повеќе »

Одбележана една година – Совет на млади на Општина Велес

На 9.7.2016 год. (сабота) Советот на млади на Општина Велес ја одржува својата прва свечена седница по повод првиот роденден на ова општинско тело во чиј состав покрај претставници на младинските организации во Велес, учество имаат и многу млади велешани. Свечената седница имаше за цел да го одбележи едногодишното постоење на Советот на млади на Општина Велес, како и да ...

Повеќе »

Велешките извидници на XVIII Вардарска регата “Гемиџии 2016“

Стотината современи Гемиџии, по четири дена пловење во 12 пловни објекти  од 30  јуни до 3 јули оваа година, пристигнаа во Гевгелија. Ветерот годинава  ни беше сојузник на сите учесниците, тој дуваше во правецот на пловењето,  па сите четири дена имавме одлична пловидбата.  Проблеми не создаваа и   високите температури и жешкото сонце, кое  ги ,,испече,, гемиџиите. Со големи напори  ...

Повеќе »

Одредски летни игри

Во организација на Советот на водачи на извиднички одред “Димитар Влахов“ – Велес, а под раководство на Благојче Ѓорѓиев како старешина и Елена Стумбова како началник во периодот од 24-26 јуни 2016 год. во извидничкиот центар “Голозинци“ се организираа одреските Летни игри. На оваа дводневна одредска акција учество земаа повеќе од триесет извидници кои се натпреваруваа во следните летни игри ...

Повеќе »