Велешките извидници на IX Смотра на Сојуз на извидници на Србија – Бела Црква 2014

images_Foto_2014_prv_del_site

Извидничкиот одред “Димитар Влахов“ од Велес остваувајќи ја својата програма за работа за 2014 година, зема учество на 9та Смотра на извидници на Србија, која што се одржа во Бела Црква во периодот од 25.7 – 4.8.2014 год.  Дванаесете извидници од Велес беа сместени во населбата Дунав, кои воедно беа и гости на братски одред од Ниш, извидничкиот одред “Мија ...

Повеќе »

Велешките извидници повторно учествуваа на Вардарската регата

images_Foto_2014_prv_del_regata

Стотината современи Гемиџии, по четири дена пловење, од 26 до 29 јуни пристигнаа во Гевгелија. Ветерот годинава не ни беше сојузник на учесниците, оти дуваше спротивно на правецот на пловење,  што сите четири дена ја отежнуваше пловидбата.  Проблеми создаваа и  високите температури и жешкото сонце, кое ги ,,испече,, гемиџиите. Со големи напори  Гемиџиите стигнаа до Гевгелија, откако во четвртокот тргнаа ...

Повеќе »

Младите за Велес со иницијатива за формирање на Младински совет

images_Foto_2014_prv_del_izvi

На 16.6.2014 год. (понеделник), под насловот „Млади за Велес“ на просторот на Младинскиот парк беа поставени штандови на неколкуте граѓански организации на младите од Велес кои се промовираа себеси но истовремено и ги искажаа своите желби. Целта на настанот беше да се поттикнат младите да ги искажат своите приоритети и со тоа да влијаат да се промени нивниот живот и ...

Повеќе »

Собрание на Сојуз на извидници на Македонија

images_Foto_2014_prv_del_dscn5448

Четворочлена  делегација на извидничкиот одред “Димитар Влахов“ од Велес во состав Ангелче Гушев, Златко Ристов, Ненад Андреевски и Јане Јанков, на 15.6.2014 год. (недела) зема учество на редовното собрание на Сојузот на извидници на Македонија, кое се одржа во домот на Грдадежниците во Скопје. На  Собранието на СИМ беше разгледан  извештајот за работа на СИМ,  заедно со финасискиот извештај за ...

Повеќе »

Државните извиднички натпревари на велешкиот одред за 2014 ќе се организираат во чест на Илија Чадиев – Чади

images_Foto_2014_prv_del_ile

Старешинството на извиднички одред “Димитар Влахов“ – Велес, донесе одлука да неколку  извиднички активности на одредот од Велес(средби на извидници, школа за обука и  републичко првенство во ориентација) кои ќе се одржат во периодот септември – октомври 2014 година  ги посвети на еден од столбовите на извидничката организација во Велес, Илија Чадиев – Чади. Чади беше член  на извидничкиот одред ...

Повеќе »