Младите за Велес со иницијатива за формирање на Младински совет

images_Foto_2014_prv_del_izvi

На 16.6.2014 год. (понеделник), под насловот „Млади за Велес“ на просторот на Младинскиот парк беа поставени штандови на неколкуте граѓански организации на младите од Велес кои се промовираа себеси но истовремено и ги искажаа своите желби. Целта на настанот беше да се поттикнат младите да ги искажат своите приоритети и со тоа да влијаат да се промени нивниот живот и ...

Повеќе »

Собрание на Сојуз на извидници на Македонија

images_Foto_2014_prv_del_dscn5448

Четворочлена  делегација на извидничкиот одред “Димитар Влахов“ од Велес во состав Ангелче Гушев, Златко Ристов, Ненад Андреевски и Јане Јанков, на 15.6.2014 год. (недела) зема учество на редовното собрание на Сојузот на извидници на Македонија, кое се одржа во домот на Грдадежниците во Скопје. На  Собранието на СИМ беше разгледан  извештајот за работа на СИМ,  заедно со финасискиот извештај за ...

Повеќе »

Државните извиднички натпревари на велешкиот одред за 2014 ќе се организираат во чест на Илија Чадиев – Чади

images_Foto_2014_prv_del_ile

Старешинството на извиднички одред “Димитар Влахов“ – Велес, донесе одлука да неколку  извиднички активности на одредот од Велес(средби на извидници, школа за обука и  републичко првенство во ориентација) кои ќе се одржат во периодот септември – октомври 2014 година  ги посвети на еден од столбовите на извидничката организација во Велес, Илија Чадиев – Чади. Чади беше член  на извидничкиот одред ...

Повеќе »

Посета на преставник на Европскиот комитет

images_Foto_2014_prv_del_orel

Старешината и членови на старешинство на СИМ, Началникот на  Бирот на СИМ заедно со членот на Европскиот комитет Чип Вирл Хаверхалс, задолжена за Сојуз на извидници на Македонија на 23.5.2014 год. (петок) го посетија извидничкиот дом во село Орел каде што извидниците на ИПО “Галеб“ имаа дводневен бивак. По посетата на селот Орел, се одржа и работна средба во просториите ...

Повеќе »

Велешките извидници заминаа на помош во Србија

images_Foto_2014_prv_del_bubi1

Александар, Милчо, Игор и Стивен денес на 18.5.2014 (недела) од  Велес  тргнаа за Белград. Велат сега е вистинско време  да се покаже хуманоста на дело.Овие млади момци членови на извидничкиот одред  “Димитар Влахов“  и  здружението на граѓани “Гемиџии“ во Белград заедно со нивните колеги извиодници веќе од утре ќе работата на заштитата на градот.„Се организиравме и еве со автомобил самоиницијативно ...

Повеќе »