Елаборат за XXX Средби на извидници Велес 2016

images_Foto_2013_prvdel_uusjyun

Почитувани извидници,  извидничкиот одред “Димитар Влахов” од Велес започнувајќи да го одбележува 65 годишното  постоење на одредот во Велес и Република Македонија, Ве поканува на јубилејните традиционалните 30ти Средби на извидници Голозинци – Велес 2016. Во периодот од 1975 до 2015 година, успевaме да организираме дваесет и девет  Средби на извидници, а кои што последните петнаесет беа од  меѓународен карактер.  Овие ...

Повеќе »

Средба со Градоначалникот на Општина Велес, г-дин Славчо Чадиев

marija_cadi

Делегација  на извидничкиот одред „Димитар Влахов“, на 24.2.2016 год. (среда) беше примена од градоначалникот Славчо Чадиев. На средбата нашите извидниците го запознаа градоначалникот г-дин Славчо Чадиев со активностите и плановите за оваа година, како и неодамнешната промоција на новиот прирачник „101 идеја за логорување“, дело на извидникот Влатко Влахчев, кои беше промовиран во рамките на прославата по повод 22-ри февруари ...

Повеќе »

Преставување на регионалната К1 телевизија

IMG_20160224_111754

На покана на регионална телевизија К1, старешината на извидничкиот одред “Димитар Влахов“ – Велес, м-р Ангелче Гушев на 24.2.2016 год. (четврток) беше гостин во утринската програма “Утрински зрак“ на споменатата телевизија. Во рамките на 35 минутниот разговор со водителката Ања Василева беше разговарано на следните теми: – 22 Февруари – Светскиот ден на скуатизмот и промовирањето на новиот прирачник „101 ...

Повеќе »

Промовиран прирачникот “101 идеја за логорување“

promocija

Извидничкиот одред “Димитар Влахов“ – Велес, во рамките на прославата по повод 22 февруари Светскиот ден на скаутизмот го промовираше новиот прирачник “101 идеја за логорување“, создаден од нашиот долгогодишен член Влатко Влахчев. Промоцијата на прирачникот се одржи на 22.2.2016 год. (понеделник) во Ликовниот салон во Велес. Во програмскиот дел на промоцијата за логорувањето како институција од социолошка гледна точка, ...

Повеќе »

Четврти сениорски (брѓански) средби на извидниците од Западен Балкан

zapadenbalkan1

Во периодот од 19-21.2.2016 год. во Охрид, во хотелот “Климетица“,  се организираа четвртите брѓански (сениорски) средби на извидниците од Западен Балкан. На овие средби учество земаа делегации од извидничките сојузи на Македонија, Србија, Црна гора, Хрватска и Босна и Херцеговина. На оваа тридневна средба за учесниците се орагнизираа повеќе темаски панели на кој се разговарше за: создавање на заеднички тим ...

Повеќе »