Извидниците учесници на Велешкиот Пливачки Маратон

images_Foto_2014_prv_del_maraton

На 17.8.2014 год. (недела) беше реализиран првиот велешки пливачки маратон ја на  2.5, 5 и 10 километри на кои учество земаа 37 учесници. Првиот Пливачки велешки маратон беше организиран од страна на ОО Црвен крст Велес – Безбедност на вода и Кајак клубот „Бабуна” од Велес, а под покровителство на Општина Велес и Пливачката федерација на Република Македонија. Тоа што ...

Повеќе »

Републички активности во организација на ИО “Димитар Влахов“ – Велес

images_Foto_2013_prvdel_uusjyun

Старешинството на извидничкиот одред “Димитар Влахов“ – Велес на својата редовна седница одржана на 5.8.2014 год. (вторник) ја утврди динамиката на неколку поголеми републички извиднички активности кои ќе се реализираат во периодот на месец септември – октомври 2014 год, а одредот од Велес  ќе биде домакин. –    од 6-8.9.2014 год. – реализација на едукативен камп “Да си подадеме рака“ во ...

Повеќе »

Велешките извидници на IX Смотра на Сојуз на извидници на Србија – Бела Црква 2014

images_Foto_2014_prv_del_site

Извидничкиот одред “Димитар Влахов“ од Велес остваувајќи ја својата програма за работа за 2014 година, зема учество на 9та Смотра на извидници на Србија, која што се одржа во Бела Црква во периодот од 25.7 – 4.8.2014 год.  Дванаесете извидници од Велес беа сместени во населбата Дунав, кои воедно беа и гости на братски одред од Ниш, извидничкиот одред “Мија ...

Повеќе »

Велешките извидници повторно учествуваа на Вардарската регата

images_Foto_2014_prv_del_regata

Стотината современи Гемиџии, по четири дена пловење, од 26 до 29 јуни пристигнаа во Гевгелија. Ветерот годинава не ни беше сојузник на учесниците, оти дуваше спротивно на правецот на пловење,  што сите четири дена ја отежнуваше пловидбата.  Проблеми создаваа и  високите температури и жешкото сонце, кое ги ,,испече,, гемиџиите. Со големи напори  Гемиџиите стигнаа до Гевгелија, откако во четвртокот тргнаа ...

Повеќе »

Младите за Велес со иницијатива за формирање на Младински совет

images_Foto_2014_prv_del_izvi

На 16.6.2014 год. (понеделник), под насловот „Млади за Велес“ на просторот на Младинскиот парк беа поставени штандови на неколкуте граѓански организации на младите од Велес кои се промовираа себеси но истовремено и ги искажаа своите желби. Целта на настанот беше да се поттикнат младите да ги искажат своите приоритети и со тоа да влијаат да се промени нивниот живот и ...

Повеќе »