Отворена база на податоци и споредбена анализа за Вардарски плански регион

Извидничкиот одред  „Димитар Влахов“ изработи отворена база на податоци за Вардарски плански регион, како и споредбена анализа за четири сегменти и тоа Економија и финансии, Квалитет на живот, Здравство и Животна средина во рамки на проектот Информирани граѓани –  двигател на транспарентни институции. Регрантираниот проект е дел од проектот „Истражувачко новинарство за поттикнување реформи“ што го спроведуваат Центарот за граѓански ...

Повеќе »

Успешна реализација на проектот “МЛАДИТЕ ВО АКЦИЈА “

Извиднички одред „ Димитар Влахов“ Велес успешно го завшува проектот „ Младите во акција“, кој е   финансиран од ЦИВИКА МОБИЛИТАС  АД ХОК Грантови .  Имено преку проектот се реализираа следните активности и тоа се креираше брошура „ Профил на Општина Велес и Чашка“ , се организираше три дневен камп со идеи за бизнис и развој на мало стопанство, се остварија ...

Повеќе »

Продолжуваат Б2Б средбите и дебати преку “Младите во акција“

Извиднички одред „ Димитар Влахов“ – Велес, ги спроведува Б2Б средбите со претставници од институциите и бизнис секторот кои се дел од проектните активности на проектот„ Младите во акција“.  Средбите и дебатите  даваат успешни показатели особено можности за развој на локалните самоуправи преку заеднички пристап на здруженијата на граѓани, институциите и бизнис секторот се со цел подобрување на локалниот економски ...

Повеќе »

Велешките извидници на третата младинска академија

Сојуз на извидници на Македонија имплементирајќи ја  годишната програма ја реализираше третата Младинска Академија.  Младинската Академија е настан кој е наменет за младите кои се  активни во граѓанските организации и имаат желба да го надоградат своето  знање за подобро водење и менаџирање во своите организации. Младинската Академија [1.2] – Парите растат на дрво,  ќе им овозможи на младите да се ...

Повеќе »

Тековни Б2Б средби преку проектот „ МЛАДИТЕ ВО АКЦИЈА “

Успешно се имплементираат Б2Б средбите со претставници од бизнис секторот и здруженијата на граѓани кои се дел од  проектот „ Младите во акција“ во Велес и Чашка. Претставниците од бизнис секротот и здруженијата на граѓани сметаат дека имаме потреба од позитивни примери на препознатливи претприемачи во локалната среина со цел да се поттикнат младите, да се мотивираат и си ја ...

Повеќе »