Прославена одредската славата Св.“Кирил и Методиј“

Извидничкиот одред “Димитар Влахов“ – Велес, почитувајки ги основните принципи на извидничкото движење и оваа годината на 23 мај 2020 год. (сабота) ја прослави одредската слава Св. “Кирил и Методиј“ – македонски и сесловенски просветители, со што ја дополнуваме и нашата воспитно-образовна дејност како младинска организација. Овогодинешен кум  на одредска  слава беше  Ненад Андреевски. По богослужбата на преставниците на МПЦ ...

Повеќе »

Едукативен камп за работа со млади и за млади

Извидничкиот одред “Димитар Влахов“ Велес во перидот од 20 до 22.5.2020 год. во извидничкиот центар “Голозинци“ во истоименото место во Општина Чашка, го реализираше првиот едукативен камп во рамките на проектот “Младите носители на промените “. На овој камп педесете учесници млади од Општините Велес и Општина Чашка и иницијативата на млади за формирање на одред од Чашка, во три ...

Повеќе »

Реализирани активности во рамките на проектот “Младите носители на промените“

Извидничкиот одред “Димитар Влахов“ од Велес реализирајќи го проектот “Младите носители на промените“, успешно ги реализираше планираните активности во рамките на проектот “Младите носители на промените“, а беше реализирано: анкетата и нејзината анализа и направен избор на 29 локални кординатори во рамките на проектот. Гореспоменатите активности беа реализирани во 29 месни заедници во Општина Чашка и тоа во периодот март ...

Повеќе »

Реализирани сите триесет он-лајн предизвици

Започнувајки од   28.03.2020 год. (сабота) имавме можност да  ги искусиме онлајн извидничките активности. Во рамките на триесет дневните предизвици беа реализирани следните он лајн активности и тоа: Предизвик #1 Earth hour-28 Март Предизвик #2 Замок од кебиња Предизвик #3 Кул заштитна маска Предизвик #4 Палачинки Предизвик #5 Маска за 1-ви април Предизвик #6 Магичен вулкан Предизвик #7 Семафор Предизвик #8 ...

Повеќе »

Годишно Собрание на одредот

На 11.3.2020 год. (среда) во големата сала на во Домот на НВО во Велес се одржа редовното годишно собрание на извиднички одред “Димитар Влахов“. На годишното собрание беа разгледани и усвоени наративниот и финасискиот извештај за работата на одредот за периодот на 2019 година, со предходно изјаснување и давање на извештај на надзорниот одбор на одредот. По разгледување на наративниот ...

Повеќе »