Магијата на извидништвото

patrolna_sredba.jpg

    . . . на патролна средба  Патролната средба е редовна седмична средба на патролата со својот водач. Таму ние извидниците се здобиваме со извиднички знаења, играме, пееме, а во сето тоа ни помаѓа вадачот, кој пред се е наш другар.       . . . на излет Извидничкото движење е цврсто поврзано со природата, затоа одиме на ...

Повеќе »