Одредска програма за прослава на 22 февруари

Старешинството на извидничкиот одред “Димитар Влахов“ од Велес, на својата редовна седница одржана на 10.2.2008 година меѓу другото ја усвои и програмата за прослава на 22 февруари – Светскиот ден на скаутизмот предложена од страна на Советот на водачи. Програмата се состои од:             – ПРЕС конференција со новинарите од Велес, за планираните активности кои што следат во тековната 2008 ...

Повеќе »

Извидници волонтери

Во организација на Општина Велес и Фондацијата Фокус на 16 февруари 2008 година во ресторан „Снупи“ (Офицерски дом) се одржа манифестацијата „Велешка пастрмајлија“ . Манифестацијата имаше хуманитарен карактер, каде што се презентираа производителите на пити пастрмајлии и вино. Собраните средства од продажбата на донираните пити и вино ќе бидат наменети за доопремување на детското одделение при градската болница во Велес, ...

Повеќе »

Седница на стрешинството на СИМ

  Старешинството на Сојузот на извидниците на Македонија, ја одржа четвртата седница  која се одржа на 10.02.2008 (недела) во Скопје со почеток во 11:00 часот со следниот дневен ред:               

Повеќе »

ПРЕС на Зелената коалиција

Преставници на Зелената коалиција претставена од Ангелче Гушев од извидничкиот одред Димитар Влахов и Игор Смилев од Еколошката групација “Грин пауер“ на ден 6.2.2008 год. (среда) одржаа ПРЕС конференција…

Повеќе »

Засади ја својата иднина

Претставници на извидничкиот одред Димитар Влахов од Велес, на покана на Градоначлникот на Велес, г-дин Аце Коцевски, учествуваа на преставувањето на проектот Ден на дрвото – Засади ја својата иднина.

Повеќе »