Издаваштво

  Едукативна брошура СТОП ЗА АЛКОХОЛОТ Оваа едукативна брошура е составена како резултат на проектното работење на ИО “Димитар Влахов” во склоп на проектот “На чистата страна на животот” финансиран од страна на Институтот за трајни заедници, преку кои што треба да се добие Акциониот плн за борба против алкохолот, дрогата и пушењето за општината Велес. Брошурата ги обработува практичните ...

Повеќе »

Издаваштво

  Едукативна брошура СТОП ЗА ПУШЕЊЕТО Оваа едукативна брошура е составена како резултат на проектното работење на ИО “Димитар Влахов” во рамките на проектот “На чистата страна на животот” финансиран од страна на Институтот за трајни заедници, преку кои што треба да се добие Акциониот плн за борба против алкохолот дрогата и пушењето за општината Велес. Брошурата ги обработува практичните ...

Повеќе »

Издаваштво

    Едукативна боенка “ДЕЦА, МУДРО ТРОШЕТЕ ЈА ЕНЕРГИЈАТА !” Оваа едукативна боенка е составена од 15 илустрации кои што треба да се избојат и со тоа кај децата на возраст од 6 до 7 години треба да се развие креативност кои што е насочени кон заштедата на енергијата. Илустрациите кои се наоѓаат во боенкат прикажуваат: – Звучна енергија – ...

Повеќе »

Издаваштво

  ТВ Репортажа (на македонски јазик) “РОБЕРТ БАДЕН ПАУЕЛ – ОСНОВАЧ НА СВЕТСКИОТ СКАУТИЗАМ” Во декември 1999 година извидничкиот одред “Димитар Влахов” во соработка со локалната ТВ Канал 21 ја изработи ТВ репортажа за Роберт Баден Пауел. Во истата се користени оригинални материјали од животот и делот на основачот. Екипата која што ја изработи репортажата беше во состав: – сценарио: ...

Повеќе »

Магијата на извидништвото

pokraj_logorski_ogan.jpg

          . . . покрај логорски оган Извидничка карактеристика ни е палењето на оган. Оганот ни е симбол на живеењето и движењето. Моментите поминати покрај логорски оган заедно со своите пријатели остануваат засекогаш.       . . . на Џамбори или Мут Џамбори (Jamboree) или Мут (Moot) се средби на извидниците од целиот Свет. На четири години ...

Повеќе »