55 години извидничко движење во Велес

Старешинството на извидничкиот одред “Димитар Влахов” од Велес на својата редовна седница одржана на 27 февруари 2008 год.  донесе одлука за одбележување на 55 години  Извидничко движење во Велес (1953 – 2008). Прославата ке се одржи во спортската сала при средното општинско економско училиште “Јовче Тесличков” (поранешно основно училиште “Трајко Андреев”) со почеток во 11.00 часот на 19 април 2008 ...

Повеќе »

Завршница на проектот “Насмевка во пижами“

На 17.3.2008 год. (понеделник) во просториите на Детското одделение при Градската болница во Велес, беше донирана опремат која што се состоеше од: детски пижами, постелнина, играчки и просторија – игротека која што целосно беше обновена (ламинат, ПВЦ прозори, внатрешно уредена со намештај) во која се сместена и аудио и видео опремата, сликовниците и играчките со кои децата присутни на детското ...

Повеќе »

Обука за обучувачи – втор дел

Вториот дел од  семинарот се одржа во хотелот Кичево во Кичево во организација на Фондацијата институт отворено општество  Македонија во период од 13 до 16 Март 2008 година. Темата на овој семинар беше Борба против социјалната исклученост на младите се со цел младите да се здобијат со поголеми знаења за во понатамошната работа во своите организации и пошироко. Во вториот ...

Повеќе »

Ден на дрвото

Во рамките на акцијата “Ден на дрвото – Засади ја својата иднина“ на 12.3.2008 год. (среда) , две патроли од извидничкиот одред “Димитар Влахов“ од Велес земаа учество во акцијата за пошумување. Пошумувањето во општина Велес се организираше во месноста “Голик“ (населба Превалец).          

Повеќе »