Нашиот одред на 10 Смотра на СИМ

images_nasa2_picture 345

На 28 јули 2008 година заврши 10 Смотра на СИМ која што се одржа на терените во детското одмаралиште Бунец во Маврово. 10 Смотра на СИМ беше организирана под мотото   Допри до Ѕвездите !!! – Reach the stars !!! Идејата на мотото е бесконечниот лимит на младите и нивните можности во секој поглед.Исто така мотото беше поврзано и со самата ...

Повеќе »

Делегација на Косово во посета на Фондацијата Фокус

images_nasa2_fokus_3

Во периодот од 8-10-ти јули, во студиска посета на Општина Велес престојуваше делегација на претставници на Министерството за локална самоуправа, градоначалници, членови на општински администрации од Косово и претставници на Светска Банка. Во рамките на посетата гостите од Косово на 10-ти јули беа во посета на Фондацијата Фокус, каде што им беа презентираа искуствата на НВО секторот во Велес во ...

Повеќе »

Официјален Елаборат за 23те Средби на извидници

images_nasa1_raka

Старешинството на извиднички одред “Димитар Влахов“ од Велес на својата редовна седница на старешинството одржана на 6.5.2008 год. (вторник) донесе одлука за организирање на 23 Средби на извидници. Средбите ке се одржат во периодот од  5 до 8 септември 2008 година (петок-понеделник) во извидничкиот центар Голозинци. Средбите повторно ќе имаат  едукативен  и натпреварувачки карактер. Елеборатот за овие Средби можете да ...

Повеќе »

Средба во Антикорупциска комисија

images_nasa2_pretsedatelka na antikorupcija

Претставници од Одборот за спас од Топилница и преставници на Зелената коалиција на 30 јуни 2008 година (понеделник), во состав Аце Коцевски, Градоначалник на Општина Велес, Атанас Василев член на Советот на Општина Велес, Ангелче Гушев и Ненад Коциќ престваници на Зелената коалиција остварија работни средби во Антикорупциската комисија. Во комисијата се разговараше со претседателката Мирјана Димовска и нејзиниот тим  ...

Повеќе »

Итна седница на Одборот за спас од Топилница

images_nasa2_odbor-za-spas

Велешани едногласно се спротиставија на рестартирањето на топилницата. На итната седница на Одборот за спас на Велес од Топилницата  во кој покрај градоначалникот, претседателот на советот на општината членуваат истакнати граѓани кои работат во областа на медицината, образованието, науката и медиумите, присуствуваа и членовите на Зелената коалиција, пратеници, новинари, граѓани.

Повеќе »