Јавна расправа за ЛЕР на Чашка

Локална Самоуправа на Општина Чашка на 12.11.2008 год (среда)  организираше Презентација на  Стратегијата за Локален економски развој на Општина Чашка. Стратегијата на ЛЕР за општината беше реализирана преку проект финансиран од страна на УСАИД. На оваа презентација учество земаа Градоначалникот на општина Чашка, г-дин Стојан Маневски и директорот за локална самоуправа при УСАИД г-дин Давид Гуд. Во целосната работа на ...

Повеќе »

Извидниците од Велес во с. Теово

Извидничкиот одред “Илинден“ од Скопје во село Теово во периодот од 7до 9 ноември  ги организираше третите традиционални орентациони средби на извидници “ TEOBO 2008 “. Сите учесници на овие трети средби на извидници се натпреваруваа во следните дисциплини:– сигнализација (морзе и семафор)– минско поле и итенерер– практична демострација на прва помош – приготвување храна– полигон на спретност– врзување јазли– ...

Повеќе »

64 години слободен Велес

Градот Велес годинава по 64 -ти пат го празнуваше својот роденден. 9-ноември е ден посветен на ослободителите , учесници во народно ослободителната војна , кои во 1944 година го победија фашистичкиот окупатор и на велешани им ја донесоа многу посакуваната слобода.Преживеаните учесници во НОВ од Велес беа примени од градоначалникот Аце Коцевски. По тој повод гости на велешани им беше ...

Повеќе »

Јавна БЛАГОДАРНОСТ

  Случајот  – Хакиран сајт на извиднички одред  “Димитар Влахов“ беше предизвик за Велешкиот веб портал – ЛИСИЦА. Целокупните настани околу хакирањето и деблокирањето на  нашиот одредски сајт во целост беше пренесен за јавноста во Македонија и Светот од страна на овој портал. Благодарејки на овој веб портал во петокот на 7.11.2008 год., беше објавена и информација во вестите на ...

Повеќе »

Јавна расправа за Буџетот на Велес за 2009

Општина Велес и Фондација „Фокус“, на 3.11.2008 год. (понеделник) организираа Јавна расправа по Нацрт-документите на Општина Велес за 2009 година за претставниците на здруженија на граѓани и фондации (спортски клубови, невладини организации, културно уметнички друштва итн.). На Јавната расправа директно беше вклучен и Градоначалникот на Општина Велес, г-дин Аце Коцевски. Од страна на извиднички одред “Димитар Влахов“ на оваа расправа ...

Повеќе »