Учество на свечената академија по повод 50 години ИПО “Јадран“

На покана на извидничко поречанскиот одред “Јадран“ од Скопје делегација на извидничкиот одред “Димитар Влахов“ Велес зема учество на свечената академија по повод јубилејот “50 ГОДИНИ ИПО ЈАДРАН СКОПЈЕ 1967 -2017“. Академијата се одржа во Домот на културата  “Кочо Рацин“ Скопје ( Дом на Градежници) на 4.11.2017 год. (сабота). На овој голем јубилеј на ИПО “Јадран“ учество земаа повеќе од ...

Повеќе »

Презентација на извидничкото движење пред учениците на ООУ “Св.Кирил и Методиј“

На 1.11.2017 год. (среда) во просториите на извидничкиот одред “Димитар Влахов“ – Велес се одржа презентација  пред учениците од ООУ “Св.Кирил и Методиј“ за работата на извидничкото движење во Велес, Македонија и светот. Оваа презентација беше во рамките на проектот “Кординирано движење во природа и логорување“  кои го реализираат учениците од од ООУ “Св Кирил и Методиј“. Пред учениците на ...

Повеќе »

Наши браќа нека ви е честит 65 годишниот одредски јубилеј

Старешинството на извидничкиот одред “Димитар Влахов“ – Велес на нашиот братски одред “Мија Станимировиќ“ од Ниш, Република Србија, му ја честита 65 годишната работа на одредот. Во времето кога на овие простори дејствуваа деструктивни состојби и недоразбирања, нашите две извиднички единици се договорија да  соработуваат и да работат на унапредувањето на извиднчкиот дух, љубовта кон природата и младинските активности. Како ...

Повеќе »

Велешките извидници учесници на Младинска академија

Во организација на Сојуз на извидници на Македонија,  се реализираше мадинскиот настан Младинска академија, настан кој има за  цел градење на капацитетите на младите. Овој пат фокусот се става на  лидерство.Тренингот се состоеше од 18 различни теми и  панел дискусии со медиуми и институции. Учествуваа 110 млади, 12 тренери, 4 денови.Младинската академија е  дел од проектот “Младинско вклучување преку извидништво”  ...

Повеќе »

Медиумска кампања во рамките на проектот “МЛАДИТЕ ВО АКЦИЈА“

Извидничкиот одред „ Димитар Влахов“ ја спроведува кампањата која е  дел од активностите на проектот „ Младите во акција “ кој се спроведува на територија на општините Велес и Чашка. Проектот “Младите во акција “ е проект на ЦИВИКА МОБИЛИТАС  АД ХОК Грантови, на Извиднички одред “Димитар Влахов“ Велес и има за цел акција во урбана и рурална средина со ...

Повеќе »